סוגי זכוכית וטכנולוגיות חדישות של זיגוג
חלונות היי-טק מציעה לכם מגוון אפשרויות זיגוג:
– זכוכית רב-שכבתית מבודדת רעש – פתרון נפלא שמעניק שקט לבתים שנמצאים ליד כבישים סואנים, קווי רכבת, שדות תעופה וכד’
– זכוכית צבעונית
– זכוכית עם תמונה לבחירתכם שמודפסת עליה מבפנים דמוי וויטראז’
– זכוכיות עם רמות כהות שונות
– זכוכיות עם רמת בטיחות מוגברת מחיסום רגיל ועד ממוגנות ירי
– זכוכית עם צלון (תריס ונציאני הכלוא בין שתי זכוכיות הזיגוג)
– זכוכיות מסננות קרינה
זכוכית בעלת כושר בידוד ניכר
מקדם מעבר החום בו הוא 1.15 Wt/m*K בלבד. כמה שמקדם זה נמוך יותר, כך החומר חוסם את בריחת החום דרכו יותר טוב. אותו הנתון של אלומיניום למשל- 230, פי וי סי -0,19, אוויר- 0,024.
מספרים אלה מסבירים למה לא הרגשנו שיפור, כאשר ציידנו חלונות אלומיניום בזיגוג בידודי בעל שתי שכבות זכוכית עם רווח של אוויר ביניהן. הרי אפילו אם נמציא זיגוג שלא מעביר חום כלל, מסגרת חלון שעשויה אלומיניום, תקטין את יעילותו של הזיגוג הכי טוב לרמה זניחה. בעבר, כאשר בשוק החלונות לא היו אלטרנטיבות לאלומיניום, לא היה טעם להשקיע בזיגוג מבודד, “חכם”. עם הופעת חלונות פי וי סי, נפתרו סופית בעיות האיטום והבידוד של הפרופיל, ועכשיו הגיע הזמן לטפל גם בזכוכית.
פתרון מצוין לבידוד ואיטום
חלון סטנדרטי שלנו נותן פתרון מצוין לבידוד ואיטום. זיגוג בחלון כזה מורכב משתי שכבות של זכוכית בעובי 4 מ”מ, ובאמצע 16 מ”מ אוויר (4-16-4).
מערכת אטימה כפולה כזאת, מונעת את חדירת הרוחות הכי חזקות (הסעה של החום) ושימוש בחומר פי וי סי חוסם מעבר החום דרך הפרופיל (הולכת החום). אבל להפחתת מעבר החום על ידי הקרינה (אינפרא-אדום) דרך הזכוכית נדרשים שכלולים נוספים.
השגת חסכון מרבי באנרגיה
למטרה זאת- השגת חסכון מרבי באנרגיה – אנחנו מציעים זיגוג Low-e. שימוש בזכוכית זאת נותן חסכון של עד 30% בהוצאות על אנרגיה. בתמונה שלמטה מתואר עיקרון שלפיו פעול זיגוג Low-e.
שכבת מולקולות של כסף הנמצאת על גבי הזכוכית משמשת מעין מסננת לקרינה אלקטרו מגנטית. היא מאפשרת מעבר לגלים קצרים של האור שעין אדם יכולה לראות וחוסמת חדירת גלים ארוכים יותר (אינפרא אדום) שהם קרינת החום. במילים אחרות את חום השמש אנחנו מחזירים החוצה ואת חום הרדיאטור אנחנו שומרים בפנים.